Investeringsfond og investeringsforening: Hvad er forskellen?
Vi forstår godt, hvis det er forvirrende med alle de begreber, der lyder som det samme. Og hvis du har brugt ord som investeringsforeningInvesteringsforeninger og ETF’er minder meget om hinanden. Investeringsforeninger investerer ofte inden for specifikke temaer. Hvis du investerer i en investeringsforening, overlader du ansvaret for dine investeringer til en porteføljeansvarlig, der forsøger at give dig det ønskede afkast, som investeringsforeningen stræber efter. More og investeringsfondKaldes også ”mutual fond” på engelsk. Ofte kræver det min. 750.000 DKK at lade en investeringsfond investere sine penge for sig. Investeringsfond og investeringsforening bruges som begreb nogle gange om det samme. More om det samme, så er du hverken den første eller den sidste, som har gjort det.
Norm Invest kommer egentlig med en ret fin beskrivelse af, hvad forskellen er. For både foreninger og fonde er det overordnede princip, at flere investoreres penge samles, så man kan handle for større summer af gangen og dermed spare penge på fx at skulle foretage flere mindre handler. Det er derfor en form for kollektiv tilgang til investering, som giver hver enkelt investor nogle fordele, vedkommende ikke ville have, hvis han eller hun skulle investere i hver enkelt aktie selv.
Hvad er en investeringsforening?
Investeringsforeninger har eksisteret i Danmark i mange år og er derfor et ret dansk koncept. ETF’er kan siges at være udlandets svar på investeringsforeninger. ETF’er kom dog først til i 1990’erne, hvor investeringsforeninger stammer helt tilbage fra 1920’erne. Det unikke ved en investeringsforeningInvesteringsforeninger og ETF’er minder meget om hinanden. Investeringsforeninger investerer ofte inden for specifikke temaer. Hvis du investerer i en investeringsforening, overlader du ansvaret for dine investeringer til en porteføljeansvarlig, der forsøger at give dig det ønskede afkast, som investeringsforeningen stræber efter. More (og en ETFInvesteringsforeninger og ETF’er minder meget om hinanden. Investeringsforeninger investerer ofte inden for specifikke temaer. Hvis du investerer i en investeringsforening, overlader du ansvaret for dine investeringer til en porteføljeansvarlig, der forsøger at give dig det ønskede afkast, som investeringsforeningen stræber efter. More for den sags skyld) er, at den kan handles på børsen på samme måde som aktier. Det vil sige, at du kan købe og sælge, når markedet er åbent.
Hvad er en investeringsfond?
En investeringsfondKaldes også ”mutual fond” på engelsk. Ofte kræver det min. 750.000 DKK at lade en investeringsfond investere sine penge for sig. Investeringsfond og investeringsforening bruges som begreb nogle gange om det samme. More kan i modsætning til en investeringsforeningInvesteringsforeninger og ETF’er minder meget om hinanden. Investeringsforeninger investerer ofte inden for specifikke temaer. Hvis du investerer i en investeringsforening, overlader du ansvaret for dine investeringer til en porteføljeansvarlig, der forsøger at give dig det ønskede afkast, som investeringsforeningen stræber efter. More ikke handles på børsen. I udlandet kalder man investeringsfonde for “mutual funds”. Når du investerer i en investeringsfondKaldes også ”mutual fond” på engelsk. Ofte kræver det min. 750.000 DKK at lade en investeringsfond investere sine penge for sig. Investeringsfond og investeringsforening bruges som begreb nogle gange om det samme. More, afleverer du i princippet nogle penge til fonden, hvorefter nogle forvaltere så sørger for at investere pengene for dig. Ofte kræver det et minimumsbeløb på 750.000 kr. at investere i en investeringsfondKaldes også ”mutual fond” på engelsk. Ofte kræver det min. 750.000 DKK at lade en investeringsfond investere sine penge for sig. Investeringsfond og investeringsforening bruges som begreb nogle gange om det samme. More, men det er ikke altid tilfældet.
VIGTIG LÆSNING: ANSVARSFRASKRIVELSE/DISCLAIMER
Det er vigtigt, at du læser vores ansvarsfraskrivelse (disclaimer), som du finder i footeren eller via dette link. ALT indhold på aktietip.dk skal læses som inspiration og ikke som anbefalinger. Hvis skribenten selv er investeret i nogle af de nævnte investeringsprodukter i et indlæg, vil det fremgå af teksten i indlægget. Aktietip.dk og/eller skribenter af indlæg på aktietip.dk kan ikke drages til ansvar for dine investeringsbeslutninger. Det er derfor vigtigt, at du foretager dine egne, grundige analyser, inden du vælger at investere, eller at du søger professionel rådgivning. Aktietip.dk er slet ikke i en position, hvor vi kan rådgive dig om investering, eftersom vi hverken har rådgiverlicens eller kender til din investeringsstrategi.